Ghidul Morilor de Apă

Ghidul Morilor de Apă din Banatul Montan prezintă în mod sintetic, rezultatele proiectului „Țara Morilor de Apă”. Este structurat în așa fel încât să ofere o imagine rapidă și cuprinzătoare a morilor de apă existente.

Tara Morilor de Apa. Ghidul Morilor de Apa din Banatul Montan

Publicația are 20 de pagini și este împărțită pe capitole dedicate fiecărei micro-regiuni delimitate de autori. Hărțile întocmite de echipa de proiect arată localitățile în care există mori cu precizarea densității de mori și stării lor de conservare.

Publicația nu este una exhaustivă și are ca scop doar diseminarea informațiilor esențiale despre morile de apă. Este destinată turiștilor, administrației locale, membrilor comunităților locale precum și tuturor celor interesați de patrimoniul mulinologic din România.

Cum poate fi obținut Ghidul?

Ghidul în format tipărit este oferit tuturor sponsorilor și donatorilor care contribuie cu cel puțin 50 de lei la Fondul de reparații destinat morilor de apă. O treime din bani merg către acoperirea costurilor de producție și poștale iar diferența către fond. Pentru fiecare 2.000 de lei care se strâng în acest fond, Asociația Acasă în Banat va repara și repune în funcțiune o moară de apă.

Dacă doriți să obțineți Gidul tipărit și totodată să ne sprijiniți în acest demers, ne puteți trimite un mesaj în formularul de mai jos.