Harta morilor de apă

Harta morilor de apă din Banatul Montan este rezultatul muncii de teren efectuate de echipa Acasă în Banat. Harta a fost întocmită în baza coordonatelor GPS înregistrate pentru fiecare moară în parte. Sunt înregistrate următoarele tipuri de mori: funcționale, nefuncționale și nefuncționale/ruine. În cazul celor nefuncționale sau ruinate, am luat în considerare doar acele construcții care au cel puțin parțial acoperiș și ziduri. Nu au fost luate în considerare morile din care a mai rămas doar fundația.

Harta morilor de apă arată că cele 243 mori identificate sunt răspândite în toate zonele locuite. Echipa de proiect a delimitat șase regiuni funcționale, astfel: Valea Almăjului, Clisura Dunării, Băile Herculane – Cornereva, Caransebeș-Valea Timișului, Oravița-Valea Carașului, Reșița și împrejurimi.

Informațiile publicate de taramorilordeapa.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.